Przeskocz do treści

K Raj

O raju

Ostatnie wpisy

  • Jak wybrać producenta słodyczy reklamowych? Na co zwrócić uwagę?
  • Cukierki reklamowe w sezonie świątecznym – jak wyróżnić swoją markę?
  • Słodycze reklamowe a strategia marketingowa – kiedy warto w nie zainwestować?
  • Kubki reklamowe z nadrukowanym logo firmy
  • Kubki reklamowe- skuteczne wsparcie kampanii reklamowej

Najnowsze komentarze

  • p1neska - Kasy fiskalne z usb
  • Lelcia02 - Krówki reklamowe na powitanie klienta
  • tomasz84 - Słodycze reklamowe w cukierniach
  • Rosaline92 - Prezenty dla niej- niebanalne i oryginalne

Archiwa

  • marzec 2025
  • luty 2025
  • listopad 2024
  • październik 2020
  • lipiec 2019
  • kwiecień 2019
  • listopad 2018
  • październik 2017
  • maj 2017
  • listopad 2016
  • czerwiec 2016
  • styczeń 2016
  • grudzień 2015
  • lipiec 2015
  • czerwiec 2015

Kategorie

  • Bez kategorii
  • Ceramika reklamowa
  • Drukarki etykiet
  • Drukarki fiskalne
  • Gadżety reklamowe
  • Kasy fiskalne
  • Odzież
  • Prezenty
  • Reklama
  • Usługi

Słodycze reklamowe w formie karmelków – jak je przygotować?

Słodycze reklamowe
Słodycze reklamowe

Słodycze stanowią doskonały sposób na wypromowanie swojej działalności i zwiększenie rozpoznawalności firmy. Ze względu na niską cenę, na ich zakup decydują się zarówno małe firmy, jak i przedsiębiorstwa o międzynarodowym zasięgu. Warto tu zdawać sobie sprawę z faktu, że im więcej słodkości tego typu zamówimy, tym niższa będzie ich cena jednostkowa. Tego typu produkty dostępne są w wielu różnych rodzajach. Do wyboru mamy tu między innymi rozmaite cukierki. Miłośnicy gotowania pokusić mogą się o samodzielne przyrządzenie ich w zaciszu domowej kuchni. Jak to zrobić? Podpowiadamy!Słodycze reklamowe, które od wielu lat cieszą się niesłabnącą popularnością wśród polskich firm to między innymi karmelki. Jak sama nazwa wskazuje, przyrządza się je na bazie karmelu, który wykorzystać można także do tworzenia domowej roboty lizaków o rozmaitych kształtach. Kluczową kwestią podczas przygotowywania domowej roboty karmelu jest odpowiednia temperatura.

Aby przyrządzić takie słodycze reklamowe, potrzebny jest 1 kilogram cukru, kilka kropli kwasu winiawego, woda oraz opcjonalnie barwnik. Wspomniany izomat cukierniczy jest wykorzystywany w cukiernictwie. Jego działanie jest zbliżone do cukru. Pozwala on pracować w nieco niższej temperaturze co, jak już zostało wspomniane, odgrywa tu znaczącą rolę. Osoby nie dysponujące tym składnikiem, z powodzeniem ograniczyć mogą się do przyrządzenia karmelu wyłącznie na bazie cukru oraz wody. Wymagana jest tutaj jedynie odrobina cierpliwości i wyczucia.

Jak krok po kroku wykonuje się takie Słodycze Reklamowe? Najpierw do garnka wsypujemy cukier, dodajemy wodę i podgrzewamy. Doprowadzamy całość do temperatury około 170 stopni Celsjusza. Najlepiej posłużyć się tutaj specjalnym kuchennym termometrem. Kolejny etap to wstawienie garnka do miski z wodą tak, aby przerwać proces karmelizacji. Przyrządzoną w ten sposób masę wylewamy na matę i zagniatamy, ochładzając ją w ten sposób. Następnie przeciągamy w taki sposób, by utworzyły się pęcherzyki powietrza.

Opublikowano 8 kwietnia 20196 kwietnia 2019Autor opinieKategorie Gadżety reklamoweTagi cukierki reklamowe, cukierki z logo, słodycze reklamowe

Nawigacja wpisu

Poprzednie Poprzedni wpis: Ceramika reklamowa jako podziękowanie dla klientów
Dalej Następny wpis: Kubki reklamowe- skuteczne wsparcie kampanii reklamowej